Mi Az igazság a drogokról online tanfolyam?
3+1 dolog, amit fontos tudnod!

Az online tanfolyamok 2020-ban különösen nagy figyelmet kaptak a koronavírus járvány okozta karantén időszakában, számos okból (bárhonnan és bármikor elvégezhetőek, még akkor is, ha a szervező intézmény ideiglenesen zárva tartja kapuit stb.). Népszerűségük idén sem fog csökkenni, hiszen remek módot nyújtanak a fejlődésre egy átalakulóban lévő világban.

Az igazság a drogokról online tanfolyam

Az Igazság a drogokról online tanfolyam videókból, rövid összefoglalókból és kvízekből épül fel, ezért könnyű, gyors és szórakoztató a tanulás. Bármikor elkezdhető!

Kinek van szüksége egy drogmegelőzési online tanfolyamra?

2021 elején a Drogmentes Világért Alapítvány egy felmérést készített a drogmegelőzés helyzetéről több, mint 100 magyarországi iskola bevonásával. Pedagógusok, intézményvezetők válaszoltak a kérdéseinkre, és a felmérés felszínre hozott több nagyon fontos szempontot.

 

A diákok jelenleg nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint bármikor!

 

  1. A drogok jelentette veszély nem csökkent a járvány alatt, hanem határozottan fokozódott. Ennek hátterében az áll, hogy a diákok most többet vannak egyedül, szignifikánsan kevesebb a kontroll, és a hétköznapi rutintól való eltávolodást is a legtöbben teherként élik meg. Alapvetően érzékenyebben reagálnak az újra, a szokatlanra, alig várják már, hogy kiszabaduljanak a négy fal közül.
  2. Most különösen fontos, hogy a diákok megértsék, milyen veszélyekkel jár a drogfogyasztás, úgy az egészség, mint a szociális kapcsolatok szempontjából. A pszichológiai és szociális károsodásról ugyanúgy kell beszélni, hiszen az egyénen túl ez a környezetét is nagymértékben érinti. Ismerni kell a kockázati tényezőket és a hatásokat.
  3. A felmérésből az is kiderült, hogy a pedagógusok szerint a hatékony drogmegelőzés a kendőzetlen igazságot mondja el a drogokról, illetve a droghasználatról. A legjobb, ha gyakorlati tapasztalaton alapuló, megtörtént eseteket mutat be.

A felmérés eredményeként meghatározott követelmények és elvárások érthetőek a drogmegelőzésben: a Drogmentes Világért Alapítvány ismeretterjesztő anyagai és előadásai is pontosan ezek nyomvonalán épülnek fel. Az Igazság a drogokról online tanfolyam változatát azért építettük ki, hogy a tudásanyag folyamatosan elérhető legyen. Az online tanfolyamok kifejezetten nagy előnye, hogy bárhol és bármikor elvégezhetőek, egy tanfolyamra átlagosan 1 óra szükséges. A tanfolyam az iskolai órák előtt, után is elérhető egyben, gond nélkül.

Az is fontos volt számunkra, az ismeretek megszerzése, elsajátítása sokkal inkább élmény legyen, semmint egy megterhelő feladat. Az Igazság a drogokról online tanfolyam videókból, rövid összefoglalókból és kvízekből épül fel, ezért könnyű, gyors és aktív a tanulás. Folyamatosan követhető a haladás, és lehetőség van arra is, hogy a résztvevő bekapcsolódjon a drogprevenciós munkába. Motiváció és segítségnyújtás, a jó ügy érdekében történő összefogás – ez a drogmegelőzési online tanfolyam olyan remek értékeket és lehetőségeket is tartogat, amelyekkel kevés tanfolyam dicsekedhet.

 

+1 fontos szempont: Legkésőbb most kell elkezdeni

Sokan gondolják, hogy a drogmegelőzést akkor kell elkezdeni, amikor már megtörtént a drogokkal való találkozás. Holott a megelőzés, a prevenció pontosan azt jelenti, hogy elébe megyünk a bajoknak, esélyt sem adunk a problémáknak a megjelenésre. Az időben felismert, tudatosított problémák ugyanis sokkal könnyebben rendezhetők.
Az Igazság a drogokról online tanfolyam bármikor elkezdhető, nincs kötve tanévhez vagy kurzus kezdési időponthoz, folyamatosan elérhető. Itt kezdj bele!

Egy tragikus esemény szülte, ma mégis ezreknek segítenek veleA Vörös szalag hét az egyik legnagyobb drogprevenciós kampánynak számít az Egyesült államokban, melyhez a Drogmentes Világért Alapítvány...