Mi Az igazság a drogokról online tanfolyam?
3+1 dolog, amit fontos tudnod!

Az online tanfolyamok 2020-ban különösen nagy figyelmet kaptak a koronavírus járvány okozta karantén időszakában, számos okból (bárhonnan és bármikor elvégezhetőek, még akkor is, ha a szervező intézmény ideiglenesen zárva tartja kapuit stb.). Népszerűségük idén sem fog csökkenni, hiszen remek módot nyújtanak a fejlődésre egy átalakulóban lévő világban.

Az igazság a drogokról online tanfolyam

Az Igazság a drogokról online tanfolyam videókból, rövid összefoglalókból és kvízekből épül fel, ezért könnyű, gyors és szórakoztató a tanulás. Bármikor elkezdhető!

Kinek van szüksége egy drogmegelőzési online tanfolyamra?

2021 elején a Drogmentes Világért Alapítvány egy felmérést készített a drogmegelőzés helyzetéről több, mint 100 magyarországi iskola bevonásával. Pedagógusok, intézményvezetők válaszoltak a kérdéseinkre, és a felmérés felszínre hozott több nagyon fontos szempontot.

 

A diákok jelenleg nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint bármikor!

 

  1. A drogok jelentette veszély nem csökkent a járvány alatt, hanem határozottan fokozódott. Ennek hátterében az áll, hogy a diákok most többet vannak egyedül, szignifikánsan kevesebb a kontroll, és a hétköznapi rutintól való eltávolodást is a legtöbben teherként élik meg. Alapvetően érzékenyebben reagálnak az újra, a szokatlanra, alig várják már, hogy kiszabaduljanak a négy fal közül.
  2. Most különösen fontos, hogy a diákok megértsék, milyen veszélyekkel jár a drogfogyasztás, úgy az egészség, mint a szociális kapcsolatok szempontjából. A pszichológiai és szociális károsodásról ugyanúgy kell beszélni, hiszen az egyénen túl ez a környezetét is nagymértékben érinti. Ismerni kell a kockázati tényezőket és a hatásokat.
  3. A felmérésből az is kiderült, hogy a pedagógusok szerint a hatékony drogmegelőzés a kendőzetlen igazságot mondja el a drogokról, illetve a droghasználatról. A legjobb, ha gyakorlati tapasztalaton alapuló, megtörtént eseteket mutat be.

A felmérés eredményeként meghatározott követelmények és elvárások érthetőek a drogmegelőzésben: a Drogmentes Világért Alapítvány ismeretterjesztő anyagai és előadásai is pontosan ezek nyomvonalán épülnek fel. Az Igazság a drogokról online tanfolyam változatát azért építettük ki, hogy a tudásanyag folyamatosan elérhető legyen. Az online tanfolyamok kifejezetten nagy előnye, hogy bárhol és bármikor elvégezhetőek, egy tanfolyamra átlagosan 1 óra szükséges. A tanfolyam az iskolai órák előtt, után is elérhető egyben, gond nélkül.

Az is fontos volt számunkra, az ismeretek megszerzése, elsajátítása sokkal inkább élmény legyen, semmint egy megterhelő feladat. Az Igazság a drogokról online tanfolyam videókból, rövid összefoglalókból és kvízekből épül fel, ezért könnyű, gyors és aktív a tanulás. Folyamatosan követhető a haladás, és lehetőség van arra is, hogy a résztvevő bekapcsolódjon a drogprevenciós munkába. Motiváció és segítségnyújtás, a jó ügy érdekében történő összefogás – ez a drogmegelőzési online tanfolyam olyan remek értékeket és lehetőségeket is tartogat, amelyekkel kevés tanfolyam dicsekedhet.

 

+1 fontos szempont: Legkésőbb most kell elkezdeni

Sokan gondolják, hogy a drogmegelőzést akkor kell elkezdeni, amikor már megtörtént a drogokkal való találkozás. Holott a megelőzés, a prevenció pontosan azt jelenti, hogy elébe megyünk a bajoknak, esélyt sem adunk a problémáknak a megjelenésre. Az időben felismert, tudatosított problémák ugyanis sokkal könnyebben rendezhetők.
Az Igazság a drogokról online tanfolyam bármikor elkezdhető, nincs kötve tanévhez vagy kurzus kezdési időponthoz, folyamatosan elérhető. Itt kezdj bele!

Egy füzet fogja megváltani a világot?

Egy füzet fogja megváltani a világot?

Egy füzet fogja megváltani a világot?Többek között az ilyen történetekért dolgozik a Drogmentes Világért Alapítvány minden munkatársaA Bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából idén is több...