Az igazság a drogokról
terjesztése

Z

A kampány célja, hogy fogjunk össze, és hamarabb érjük el a fiatalokat az igazsággal a drogokról, mint hogy a drogdílerek hazugságai jutnának el hozzájuk!

Mi a füzetterjesztési kampány menete?

 

1. Kapcsolatfelvétel

A tapasztalatok szerint azok a fiatalok, akik ismerik a kendőzetlen igazságot a drogokról kevésbé valószínű, hogy drogokhoz nyúlnak. Ebből adódóan számos bolt tulajdonos szokott rendelni Az igazság a drogokról füzetekből, hogy azt utána ingyen megossza a vásárlóival.

A megrendelés az alábbi oldalon lehetséges: www.drogmegelozes.hu/boltokonkeresztul/

2. Átadás 

A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviselete fogadja a rendeléseket. Szükség esetén egyeztet az üzlettel. Majd összekészíti a csomagot és átadják kiszállításra. Ez a kampányba becsatlakozó boltok számára díjmentes. 

3. Füzetek terjesztése

A drogfelvilágosító füzetek kiszállítása után a bolt munkatársai a vásárlóiknak adnak füzetet. Kiszállítás esetén belerakják a csomagokba vagy az étel szállítmány mellé teszik.

4. Drogfelvilágosítás

A tapasztalatok szerint azok, akik elolvassák a drogfelvilágosító füzeteket, gyakorta továbbadják családtagjaiknak, ismerőseiknek, hogy ők is megismerjék az igazságot a drogokról.

Az igazság a drogokról füzetek

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért jött létre ez a kampány?

A tapasztalat szerint ma már Magyarországon nem csak városokat, de még a falvakat és azok általános iskoláit is eléri a droghelyzet. Manapság sajnos a fiatalok a közvetlen környezetükben ki vannak téve a drogok veszélyeinek.

Ezért nagy érték, hogy szerte az országban vannak olyan személyek, akik felismerték, hogy felelősségük a fiatalok megóvása.

A kampány célja, hogy fogjunk össze, és érjük el a fiatalokat az igazsággal a drogokról, mielőtt a drogdílerek hazugságai jutnának el hozzájuk!

Mik ezek a füzetek?

Az igazság a drogokról füzet sorozat a leggyakrabban használt kábítószerekkel és drogokkal kapcsolatban írt sorozat. Röviden, egyszerűen kis füzet formában foglalják össze a drogokkal kapcsolatos kendőzetlen igazságot. 

Finanszírozás

A drogfelvilágosító füzeteknek van nyomdai költsége, valamint a bolthoz való eljuttatásnak szállítási költsége. Ezek a költségek az Alapítvány támogatói és önkéntesei segítségével vannak biztosítva. A támogatók között vannak cégek vezetői, magánszemélyek, egyházak, civil szervezetek és még sokan mások. A füzetterjesztő kampányban részt vállaló boltoktól nem szoktunk nyomdai, vagy szállítási költséget kérni. Ettől függetlenül adományokat mindig szívesen fogadunk. Ehhez az elérhetőségeket itt találja

Kik a kampány szervezői?

A kampány egy helyi összefogásként indult. Magyarország egyik kisvárosában a helyi lakosok és vállalkozók úgy döntöttek, hogy összefognak, hogy a gyermekeket megóvják a drogok veszélyeitől. Mint kiderült néhányan már ismerték Az igazság a drogokról felvilágosító füzeteket, melyek több, mint 120 országában ismertek, mint a hatékony drogmegelőzés egyik alappillére. Ezért megkeresték a Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviseletét a Magyar Prevenciós Alapítványt, hogy kérjenek ezekből. Az Alapítvány adományt kezdett gyűjteni és füzeteket küldött a városi összefogás résztvevőinek. Azóta már sok év eltelt és ezen felbuzdulva mostanra több, mint 200 településen számos üzlet csatlakozott az összefogáshoz, hogy érjük el a fiatalokat az igazsággal a drogokról, mielőtt a drogdílerek hazugságai jutnának el hozzájuk. 

Azóta is a helyi üzletek és a Drogmentes Világért csapat összefogása alkotja a kampányt. 

Mi a boltos felelőssége?

Mivel a kampány célja, hogy minél többen ismerjék meg az igazságot a drogokról, ezért a boltos felelőssége ezt segíteni. Ebből adódóan csak olyan boltokkal, üzletekkel működünk együtt, amelyek helyesen becslik fel, hogy mennyi drogfelvilágosító füzetet fognak tudni átadni, majd azt célba is juttatják. Mindannyiunk idejét és pénzét pazarolná, ha valaki felelőtlenül megrendelne egy nagy rakás füzetet, majd végül soha nem juttatná el vásárlóinak, vagy a kukában landolna. Minden egyes átadott füzet sok-sok ember munkájának és adományának eredménye.