Blog

Ez a blog a drogmegelőzés.hu szerkesztőségének küldött és általuk kiadott írásokat tartalmazza.
Cikkek, gyakorlati tippek, szakmai anyagok…

A drogmegelőzés blog eredete

 

Drogmegelőzési szakemberek, rendőrök, pedagógusok és szülők egyaránt jelezték már számtalan alkalommal, hogy szükség lenne egy gyakorlatias blog oldalra. Mivel a drogmegelőzés meglehetősen gyakorlatias téma, így nem mindegy, hogy a témában megjelenő cikkek, vagy állítások mennyire állják meg a helyüket a gyakorlatban. Ugyan a különböző hírportálok időről időre tesznek fel drog vagy éppen drogprevenció témájú tartalmat, azoknak a híradás és nem az okítás a célja.

Ez az oldal nem tör komoly lapkiadói babérokra. Egy irodában ülve nem nehéz okosakat mondani vagy írni az országos droghelyzetről. Az élet viszont odakint zajlik. A valóság gyakran más képet fest, mint amit a tévében, YouTube-on vagy éppen az újságcikkekben olvashatunk. Az itt megjelenő írások egy része éppen olyan emberek tapasztalatain nyugszanak, akik a való életben látják és tapasztalják meg a hazai droghasználat különböző arcait. Vagy éppen azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik még eredményesebb drogfelvilágosító oktatást szeretnének végezni. Így ez a blog nem más, mint gyakorlati tapasztalatok, tippek, cikkek, érdekességek, drog és drogmegelőzés témájú írások gyűjteménye.

A droghasználat életeket és családokat tesz tönkre. Ez értelmes emberek között nem képezi vita tárgyát. A cél nem a droghasználók elitélése, hanem az oktatás. Gumibottal és szabályokkal el lehet érni ideiglenes változást a drogprobléma terén. Ezek azonban csak átmeneti visszatartó erővel bírnak. A kiterjedt tapasztalat azt mutatja, hogy tartós, hosszútávú eredményt oktatással lehet elérni. Azzal, ha a fiatalokat megszólítjuk a drogokkal kapcsolatos kendőzetlen igazsággal. Számos hazai példa van, ahol a kitartó, rendszeres drogfelvilágosító oktatás meghozta az eredményét. A téma kényessége miatt ezeket az eredményeket kevesen hirdetik. A nyilvánosan megosztható történetekről igyekszünk hírt adni.

A blog célja eszközökkel ellátni és inspirálni azokat, akik tenni szeretnének a fiatalokért, és feladatuknak érzik, hogy egy biztonságosabb világot hagyjanak gyermekeinkre.

Szívesen várunk beszámolókat/kérdéseket eredményes megoldásokról, kipróbált módszerekről, helyi problémákról, személyes tapasztalatról. A leveleket, megkereséseket elektronikus úton várjuk a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségen.