Több tízezer iskolás oktatását segítették Az igazság a drogokról füzetek

A drogprevenciós munka egyik legnagyobb problémája volt sokáig, hogy nem voltak hatékony gyakorlati eszközei. Hiányoztak azok az oktatóanyagok, filmek, amelyek közérthető és figyelemfelkeltő módon mutatták volna be a droghasználat veszélyeit. Mivel a pedagógusok és a szülők nem kaptak kiképzést a drogmegelőzés területén, ezért nagy igény volt és van a jól használható segédeszközökre. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogyan és milyen eredményekkel használják a hazai iskolások körében Az igazság a drogokról füzetcsomagot.

igazság a drogokról füzet

Az igazság a drogokról füzeteket az elmúlt években számos pedagógus igényelte, és használta eredményesen. Miért hatékonyak ezek a drogfelvilágosító füzetek?

 

Hogyan jöttek létre Az igazság a drogokról füzetek?

A drogokkal kísérletező tizenévesek egészségüket és biztonságukat teszik kockára, és sokszor nincsenek tudatában annak, hogy mekkora a tét. Egyre több pedagógus szeretné megelőzni ezt a hatalmas, országszerte mindenütt jelen lévő problémát. A droghasználat egyik következménye a sok közül ugyanis a tanulásban való visszaesés: akármennyit tanítanak egy gyereknek, ha az drogfüggővé válik, az átadott tudás szinte lenullázódhat.

Többször is megfogalmazódott az évek során pedagógusok, illetve szülők részéről is, hogy szükség lenne egy alapra, egy olyan oktatási segédeszközre, ami közérthetően, tényszerűen beszél a drogokról és a droghasználat következményeiről.

Így született meg Az igazság a drogokról füzetsorozat, amit a Drogmentes Világ Alapítvány tervezett meg, állított össze, és ők foglalkoznak a terjesztésével is, úgy nyomtatott, mint elektronikus formában. A drogfelvilágosító füzetek minden egyes része egy népszerű drogot vesz górcső alá (marihuána, ecstasy, szintetikus drogok, kokain stb.). Szakmai anyagok segítségével bemutatja az adott drog történetét, használatának rövid és hosszú távú következményeit, lerántja a leplet a gyakori tévhitekről, illetve megszólalnak a füzetben olyanok, akik már kipróbálták, és a saját bőrükön tapasztalták a súlyos következményeket.

A drogfelvilágosító füzeteket az elmúlt években több száz pedagógus igényelte (Ön is megteheti itt), és használta eredményesen drogprevenciós előadáshoz, foglalkozáshoz. A füzetek nyelvezete közérthető, kizárólag tényekre épülnek, és a legújabb kutatások fényében mutatják be a drogokat. Az illegális drogok mellett az alkoholról, a fájdalomcsillapítókról és a vényköteles szerekről is fogunk találni füzetet a sorozatban.

A füzetsorozatot sikerrel használják különböző oktatási intézményekben, azt mondhatjuk, hogy az elit gimnáziumok diákjai ugyanúgy használták és használják ezeket, mint a szegregátumokban élő fiatalok.

Miért bizonyultak hatékonynak Az igazság a drogokról füzetek?

A füzetsorozat egyik titka abban rejlik, hogy a fiatalok nyelvén szólal meg, és közérthetően beszél egy általános problémáról. Tényeket, valódi történeteket sorakoztat fel, hiteles és éppen ezért meggyőző.

De van egy másik nagy előnye is, mégpedig a sokoldalúsága. A füzetsorozat ugyanis használható önmagában, de jól kombinálható más programokkal is. Több visszajelzést is kapott már az alapítvány arról, milyen jól tudták használni a füzeteket állami és civil programokkal kombinálva egyaránt.

A füzetsorozat Magyarországon már több tízezer iskolásnak tudott segíteni.

Az igazság a drogokról füzetsorozat nemzetközileg sikeresen használt drogprevenciós segédanyag. 14 füzetét 16 nyelvre fordították le. Ez idáig több mint 55 millió drogfelvilágosító füzetet osztottak már szét, 60 országban.

Az igazság a drogokról füzetek magyar nyelven itt tölthetők le>>

Egy füzet fogja megváltani a világot?

Egy füzet fogja megváltani a világot?

Egy füzet fogja megváltani a világot?Többek között az ilyen történetekért dolgozik a Drogmentes Világért Alapítvány minden munkatársaA Bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából idén is több...