Visszajelzések az Online Tanfolyamról

 

„ezt fontos volt megtanulnom”

 
A tanfolyamnak a videós része tetszett a legjobban, mert azt könnyebb volt megérteni. Az információ, amit saját magam számára fel tudok használni a jövőben az volt, hogy minden egyes drognak rengeteg veszélyes hatása van, és nem bízom azokban az emberekben, akik drogot akarnak nekem adni, mert sokszor sem te, sem a másik ember nem tudja, mi van abban a drogban. Úgy gondolom, hogy ezt fontos volt megtanulnom, mert ez segíteni fog a jövőben, meg már most is a drogok ellen, akár ha olyan emberek kínálnák, akiket nem ismerek, vagy akár ha valamelyik családtagom vagy barátaim. Ezeknek az információknak a megtanulása felkészít arra, amilyen irányba haladok, ami biztosan nem a drogok. 
– egy tanuló visszajelzése
 

 

„tele van igazi életbeli tapasztalatokkal”

 
Tetszett, hogy a tanfolyam tele van igazi életbeli tapasztalatokkal. 
Nagyon sokat tanultam a drogfelvilágosító tanfolyamjaitokból. Az egyik érdekes tény azóta is a fejemben jár, ami a Fájdalomcsillapítók internetes tanfolyamban volt, hogy a heroint azért hozták létre 1874-ben, hogy megpróbáljanak egy kisebb függőséget okozó szert létrehozni, mint a morfium.
Számomra, aki szociális munkával szeretnék foglalkozni a jövőben, fontos, hogy fel legyek vértezve a drogokról szóló tudással, hogy képes legyek segíteni a segítő folyamat során. Szintén nagyon fontosnak tartom, hogy az embereket fel kell világosítani a drogok veszélyeiről, mert a társadalmunkat elárasztják a drogok.
– egy tanuló visszajelzése
 

 

„ezek az információk nem csak értékesek, de létfontosságúak”

 
Egészségügyi tanár vagyok egy középiskolában. Nagyon tetszik, hogy az információk nagyon tájékoztatóak e korosztály számára. Tele van részletes ismeretekkel, mégsem lehengerlően.
Sikerült a középiskolás gyerekeknek kiosztanom virtuális feladatként. Tökéletes volt, mert meg kellett nézniük a videót és ki kellett tölteniük a kvízt ahhoz, hogy osztályzatot kaphassanak. Csak pozitív visszajelzéseket kaptam tőlük.
Ezek az információk nem csak értékesek, de létfontosságúak is korunk társadalmában. Véleményem szerint a 9-12. osztályos tanulók mindegyikének nagyon előnyös és hasznos lenne, ha megnézné a weboldalatokat és megcsinálná az e-tanfolyamaitokat.
– egy pedagógus visszajelzése
 

 

„fogalmuk sincs arról, hogy milyen hatással van”

 
Egy terhességi információs központ igazgatója vagyok. Sajnálatos módon, a fiatal anyukáink nagy számban használnak marihuánát, és közben fogalmuk sincs arról, hogy milyen hatással van ez a gyermekeikre. A marihuána használatról szóló tanfolyamotokat használjuk, hogy megmutassuk nekik az igazságot erről a drogról. Imádom ezt a tanfolyamot, és szeretnék annyi kisfüzetet kiosztani, amennyit csak küldeni tudtok nekem.
Köszönöm, hogy rendelkezésre bocsátjátok ezeket az információkat. Igazán szemfelnyitók a pácienseim számára.
– egy tanácsadó visszajelzése
 

 

„minden nézőponttal kapcsolatban nagyon részletes”

 
Az iskolámban a ti programotokat használták az egészségügyi óra online oktatásaként. Tetszett, hogy a tanfolyam nagyon tájékoztató jellegű és minden egyes nézőponttal kapcsolatban nagyon részletes. Rengeteg tényt tanultam, amire vissza fogok tudni emlékezni, amikor esetleg rossz helyzetben leszek. És ugyan még nem vagyok középiskolában, de fontos, hogy megtanuljam ezeket az információkat, és hogy tájékozott legyek ezekről a drogokról és anyagokról azért, hogy észrevegyem, hogyha olyan helyzetbe kerülök, hogy el kell menekülnöm vagy segítséget kell szereznem.
– egy tanuló visszajelzése
 

 

„megmozgatják és bevonják őket”

 
Egészségügyi órákon már 3 éve használom a drogmegelőző anyagaitokat a felsősöknél és a középiskolásoknál. Nagyszerűek, megmozgatják őket, tele vannak információkkal és bevonják őket. Az online változatok nagyon hasznosak most távtanulás tekintetében. Általában a papír alapút szoktam használni, de az online változatok jobban működnek.
– egy pedagógus visszajelzése
 

 

„nagyon nagy segítség”

 
A tanfolyam rengeteg információval szolgált, és ugyan évek óta szociális munkát végzek a Gyermekvédelem területén, nagyon keveset tanultam erről. Ahogy ráirányítjátok a felhasználó figyelmét arra, hogy a drogok milyen hatással lehetnek rá, nagyon hatékony volt. A viselkedésről és a hosszú távú következményekről szóló rész nagyon nagy segítség abban, hogy miként lehet másoknak megtanítani a kábítószer-használat veszélyeit. Úgy gondolom, hogy ezek a tanfolyamok igencsak fontosak megelőzési és beavatkozási stratégia szempontjából hivatásosak és családok szempontjából egyaránt. Nagyon remélem, hogy ezek az információk eljutnak az iskolarendszerbe is. Köszönjük a segítségeteket.
– egy gyermekvédelmi szociális szakember visszajelzése
 

Az itt közzétett beszámolók olyan személyektől származnak, akik végezték az igazság a drogokról online tanfolyamok valamelyikét. A beszámolókat szándékosan név nélkül publikáljuk.