John Redman: „A gyerekeknek joguk van drogmentes környezetben felnőni

John Redman neve idehaza nem túl ismert, de a munkája nagy érték a tengeren túlon. Hogy ki ő? John Redman a San Diegóban alapított Közösségi Összefogás a Drogmentes Ifjúságért (CADFY) ügyvezető igazgatója, a Fehér Ház Nemzeti Kábítószer-ellenőrzési Politikai Hivatalának tanácsadója.

john redman speak

Több mint egy évtizede eredményesen dolgozik azon, hogy csökkenjen a drogfogyasztás a fiatalok körben. Tudni kell róla, hogy a prevenció leghatékonyabb eszközének az oktatást tartja, elkötelezett híve a drogprevenciós ismeretterjesztő tananyagoknak.

Figyelemreméltó, hogy egy ilyen szaktekintély együttműködik a Drogmentes Világért Alapítvánnyal, és munkájában az Igazság a drogokról program kiadványait használja.

 

Miért áll ki John Redman a Drogmentes Világért munkája mellett?

 

„Az Igazság a drogokról programnak vannak a leghatékonyabb oktatási anyagai, amelyeket valaha láttam. Egy drogmentes világról beszélnek, és nem egy majdnem drogmentes világról. Magas célokat tűznek ki, és ezek a célok nekem is fontosak, de ugyanígy az egész világ számára is.”

– nyilatkozta John Redman egy interjúban.

John Redman arról is beszél, miben mások az Igazság a drogokról kiadványok:

  • Átfogó tartalom: mindent tartalmaznak, amit tudni kell.
  • Kifejezetten a fiatalokhoz szólnak, számukra érthető nyelven, őket szólítják meg.
  • Az oktatóanyagok vizuálisan is képesek felkelteni a fiatalok érdeklődését.

És van még valami, amit John Redman fontosnak tartott megjegyezni egy interjúban a Drogmentes Világért kapcsán. Ez pedig a hozzáállás kérdése. Amikor egy projekt kapcsán Redmanben felmerült a kérdés, hogy meg lehet-e valósítani, a Drogmentes Világért képviselői már eleve túlléptek ezen a kérdésen. Ők úgy álltak hozzá, hogy meg KELL tenni, egyszerűen nincs más alternatíva.

 

Hogyan közelítsük meg a drogproblémát, ha eredményeket akarunk elérni?

Komoly kérdés, ami mindenkiben felmerül, aki pozitív változást szeretne, és hajlandó tenni is érte. John Redman válasza egyértelmű: a kábítószer-használatot csak úgy lehet csökkenteni, ha elérjük, hogy a gyerekek eleve ne nyúljanak a drogokhoz. A drogok iránti keresletet másképp nem tudjuk befolyásolni, kizárólag úgy, ha egyre kevesebb embert lehet majd rávenni, hogy használja őket.

Redman stratégiája a következő 3 lépésre épül:

  1. Információterjesztés: oktató kiadványok népszerűsítése, amelyekből meg lehet ismerni a drogok valódi arcát.
  2. A szülők, a rendőrség, a köztisztviselők és általában a közösség képzése.
  3. Mozgósítható, cselekvésre kész csoportok létrehozása, amelyek azokat a gyerekeket érik el, akik már kipróbáltak valamilyen drogot, de még nem váltak függővé. Ezen csoportok célja a korai közbelépés, a függőség megelőzése.

Fontos, hogy nem csak a gyerekeket kell tanítani. A tanárokat is meg kell tanítani arra, hogyan adják át az információkat a gyerekeknek.

A gyerekeknek joguk van kábítószermentes környezetben felnőni, és nekünk kötelességünk ezt a jogukat biztosítani.

– John Redman

John Redman szuggesztív előadó, aki elért eredményeivel hitelesíti az életművét. Ebben a videóban elmondja legfontosabb gondolatait.

 

Mit tanulhatunk John Redmantől?

Azt, hogy annak, aki változást akar elérni, aktívnak kell lennie. Nem ülhetünk ölbe tett kézzel. A cselekvés nagyszerű módja csatlakozni egy csoporthoz. A csoport hangja hangosabb, mint egyetlen személlyé. Ha te is pozitív változásra vágysz, itt a remek alkalom.

Egy füzet fogja megváltani a világot?

Egy füzet fogja megváltani a világot?

Egy füzet fogja megváltani a világot?Többek között az ilyen történetekért dolgozik a Drogmentes Világért Alapítvány minden munkatársaA Bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából idén is több...