Az iskolai drogmegelőzés képekben

Az iskolai drogmegelőzés eszközei. Ez a rövid drogmegelőzés témájú összefoglaló azért készült, hogy képes formában betekintést adjon abba, ahogyan iskolákban használják Az igazság a drogokról felvilágosító anyagokat. 

drogmegelőző film iskolában

A legtöbb intézményben a füzeteket a különböző pedagógusoknak / osztályfőnököknek szokták kiadni, akik kiosztják néhány napon belül a diákjaiknak.

A DVD-t pedig csoportos vetítések során szokták egyszerre egy vagy több osztálynak levetíteni. Ilyenkor van, hogy néhány kiválasztott fejezetet vetítenek le a diákoknak és utána átbeszélik az adott pedagógussal. Olyan is van, hogy egyszerűen csak levetítik a teljes filmet.

 

Az igazság a drogokról dokumentumfilm

A többszörös díjnyertes dokumentumfilm korábbi drogfüggők és drogdílerek őszinte beszámolóit mutatja be. Az interjúkban a drogokkal kapcsolatos kendőzetlen igazságot, a saját tanulságos történetüket mesélik el.

 

A drogmegelőző füzetek

Az igazság a drogokról füzetek összefoglalják a drogokkal kapcsolatos legfőbb kérdéseket, amik kitérnek a legismertebb drogok hatásaira. Több, mint 100 országban használják sikeresen ezeket a füzeteket a drogmegelőzésben.

A legjobb megoldás a hatékony, tényszerű drogfelvilágosító anyagokkal elérni a fiatalokat, még mielőtt hozzányúlnának a drogokhoz. Azok a tizenévesek és fiatalok, akik ismerik a tényeket a drogokról, sokkal kevésbé hajlanak arra, hogy kipróbálják őket.